Aldri blir man vel utlært!

Evergood kaffe er en god start på dagen.

Blondie speaking!

Jeg bare fatter ikke hvor det blir av alle dagene. Og særlig ikke fordi jeg jo – som ALLTID – skaaaal så mye! Mange planer, jern i ilden, gode intensjoner og flere tanker i hodet på en gang. Ender altså opp med å gjøre «nesten alt»… Dvs INGENTING.

Ta nå dette med trening, da… Jeg har jo lest meg ganske brukbart opp. Ferdig utlært? Eller for ikke å si «ferdig utlest»?! Hå-nei! Langt derifra – så jeg har ikke kommet et døyt nærmere kroppen som passer i bikini på stranda.. Og for å være ærlig – det bekymrer meg ikke nevneverdig. En får værra som en er når en itj vart som en skull’ bli! #godnok er et bra uttrykk.

Jeg drømmer om å lære photshop‘ens vidunderlige hemmeligheter og snarveier (Finnes de da? Snarveiene…?!) til the perfection of art. High-class art made by Blondie.. jodda… Jeg drømmer også om å ta flere bilder. Synge i kor. Skrive bryllupstale til et koselig brudepar som snart skal si «jaaaa» til hverandre. Drømmer må man jo ha. Og kan du nå DRØMME det, ja, da kan du nok også være en selvoppfyllende profet.. Du må liksom bare ta det derre «første-skrittet». Og det er DER jeg hangler. Holder igjen, om du skjønner… Hvorfor gjøre i dag det som kan utsettes til i morgen…

Det bringer meg videre i tankespinnet mitt i kveld. Ja, for jeg var jo på kurs hos Oddvar Bjørnestad forrige uke. Flybåren til Bergen torsdag kveld. Litt bekymret for mulig SAS-streik og deretter vekterstreik, men det gikk bra. De kom til enighet. Alle partene. Det handler om å gi og ta.. Også i arbeidslivet. I alle fall… En times kjøring fra Flesland ligger Westland Hotel – og her skulle kurset være. Vakker beliggenhet og nydelig mat, hadde hotellet – og rommet var skikkelig digg. Lønner seg å ringe på forhånd for å sjekke muligheter for oppgradering. DET har jeg lært. Noen triks i ludo er det alltid greit å kunne..

Oddvar er en superflott lærer. Motivator. Pedagog. Jeg har vært så heldig å få delta på flere lederutviklingskurs i hans regi de siste årene . Siden 2000 har han holdt kurs gjennom Livskrefter.  Han treffer en nerve hver gang. Det er som om kursene er skrevet direkte til MEG. Og slik tenker alle kursdeltagerne. Ja– ikke at han kun snakker til MEG, men til hver enkelt. Og det er jo temmelig unikt når en tenker på at vi ofte er både 12 og 15 stk pr kurs!

Evergood kaffe er en god start på dagen.
Evergood kaffe er en god start på dagen.

Westland Hotell skulle jeg lære litt mer om personlighetstypene. At vi er forskjellige, vi mennesker, er jo soleklart. Når man har med andre folk å gjøre er det greit å kunne lære litt mer om personlighetsgruppene. I det at vi er forskjellige, ligger også behovet for å bli behandlet forskjellig. En «Entusiast» trenger helt andre måter å bli møtt; motivert på, enn en «Grundig» person. Og når du kan litt «basic» er det litt lettere å møte andre.  Kanskje også da med litt åpent sinn. Tenk om alle hadde vært slik som meg. DET hadde kunnet bli kaos. Og kjedelig! Eller… KJEDELIG ville det absolutt ikke blitt, men definitivt KAOTISK!

flip-over, personligheter, inndeling, lederkurs, selvutvikling, Livskrefter
Godt med flip-over hvor ekstra info kan tegnes opp og forklares

 

Livet er jo ikke «svart-hvitt». Noen deler de forskjellige grupperingene inn i farger, noen i dyr og noen i substantiver. Som da f eks Entusiast, Energisk, Grundig og Vennlig. Hva ligger bak disse begrepene? Finnes det fellesnevnere? Passer noen bedre sammen enn andre? Og som leder kan det være greit å lære litt om hvordan du best mulig kan møte og motivere dine ansatte eller medarbeidere. Blir JEG møtt på den «rette måten» er det ikke grenser for hvor langt jeg kan strekke meg for å gjøre en god «figur». Som forelder er det greit å vite at barna har forskjellige behov – for selv om de er søsken, er de jo to individ. Også som VENN kan det være gunstig å kunne litt om personlighet, for også her vil jo forskjellighetene finnes.

Livskrefter, Personlighetstyper, inndeling, kurs, selvutvikling, Westland Hotel, Lindås
Det noteres flittig!

Ferdig utlært blir man aldri – og jeg må si jeg ser fram til nytt kurs til vinteren. Denne gangen var det kun et dagskurs, men i mars blir det heldigvis 3dagers-kurs. Jeg blir aldri lei av å høre på Oddvar – og jeg må si jeg har fått mange nye, gode tanker i hodet mitt.

Jeg tar det med meg videre – vel vitende om at jeg nok kommer til å gå i baret flere ganger – men en lærer noe hele tiden. Både om andre og ikke minst; om seg selv. Takk og lov for forskjellighetene – og takk og lov for at vi bare er mennesker. Og mennesker gjør feil! Det er jo det som gjør oss til mennesker. Så lenge vi lærer av det vi gjør og stadig søker etter litt «personlig oppdatering» – for ikke å si «personlig oppgradering» – er det greit. Tenker JEG!

Ha en fortryllende aften – så hørs vi

Hilsen Blondie vol. II  (ja – for jeg har jo vært på kurs og fått meg litt personlig oppgradering..)

 

Forfatter: blondieandsolfrid@gmail.com

Vi er to tvillingsøstre på 30+ med skråblikk på livet, og stor interesse for foto og rese. Blondie bor i Trøndelag og Solfrid bor på Østlandet. Vi bruker i hovedsak Olympus PEN-F kamera.

1 kommentar til «Aldri blir man vel utlært!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *